Inspiratie

Deze kleur oogschaduw past het mooist bij jouw oogkleur!

Welke oogschaduw kleur?

Voor iedereen is er een passende oogschaduw kleur te vinden. Het is alleen niet altijd makkelijk om erachter te komen welke kleur het best past bij jouw oogkleur. Er bestaat geen vaste, eenduidige regel om de juiste kleur oogschaduw te vinden.

Verschillende oogkleuren bij verschillende huidskleurenDe juiste oogschaduw kleur is afhankelijk van verschillende factoren zoals oogkleur, huidskleur en haarkleur (wanneer je kleding koopt zijn dit ook de factoren waar je op moet letten).  Daarnaast moet de kleur oogschaduw ook passen bij je look. Op die manier wordt je outfit een mooi geheel.

Er zijn verschillende oogkleuren, en per oogkleur ook weer verschillende tinten. Dit maakt het niet makkelijk, maar over het algemeen genomen zou je kunnen zeggen dat warme oogschaduwkleuren een koude oogkleur (blauw, grijs, groen) laat stralen en dat koudere oogschaduwkleuren een warme oogkleur (bruin, hazelnoot) laat stralen.  Lees verder “Deze kleur oogschaduw past het mooist bij jouw oogkleur!”

7 tips voor de perfecte basis garderobe

De salesperiodes komen er weer aan. Niets verleidelijker dan shoppen tijdens de salesperiodes. Om de haverklap ben je verliefd op een item uit de sales en tsja, die prijs is verleidelijk. Toch, denk goed na of je het item echt nodig hebt en of het een basis item is. In de opruiming zie je vaak kleding die seizoensgebonden is, dit maakt de kleding minder (lang) draagbaar. Ga op zoek naar basic items in de opruiming. Basic items zijn langer draagbaar en makkelijk te combineren met de kledingstukken die je al hebt. Vul je kledingkast tijdens de uitverkoop aan met basic items. Op die manier creëer je goedkoop een perfecte basis garderobe en doe je geen miskopen in de opruiming. Hieronder een aantal tips voor het creëren van een perfecte basis garderobe.

1: Ordenen van huidige garderobe

Als je ‘s morgens niet weet wat je aan moet trekken, heb je waarschijnlijk toch genoeg kleding in je kast. Haal kledingstukken die je al langer dan een jaar niet aangetrokken hebt uit je kast. Hetzelfde doe je met kledingstukken die te klein zijn, kapot zijn of waarin vlekken zitten die er niet meer uitgaan. Hoe jammer ook “Weg Ermee”! Kledingstukken die nog kunnen, verkoop je online, ruil je met iemand of breng je naar een kringloopwinkel. Je kleding krijgt een 2e leven en jij maakt er iemand blij mee. Lees verder “7 tips voor de perfecte basis garderobe”

Welk figuur heb jij?

Een jurkje vinden voor tijdens de feestdagen is niet altijd makkelijk. Weet jij welk lichaamsfiguur jij hebt? Wanneer je weet wat voor figuur jij hebt en wat hierbij past, is het shoppen voor een feestjurkje een makkie!

Appel

Een appeltje typeert zich doordat het lichaam boven rond is en onder recht. Het appelfiguur staat ook wel bekend als O-figuur. Het zwaartepunt bij een appelfiguur ligt rond de buik, en de benen van een appelfiguur zijn vaak slank. Als je een appelfiguur hebt, kies dan voor een jurk die bestaat uit één stuk. De bovenkant moet eenvoudig zijn en de onderkant mag gedetailleerd zijn. Lees verder “Welk figuur heb jij?”

Duurzaam inpakken tijdens de feestdagen!

Giftbags

In Nederland zien we het inpakken in luxe geschenktasjes en (zijde)vloeipapier niet vaak. In Amerika is dit echter een veelgebruikte manier van inpakken van cadeaus. Het Amerikaanse bedrijf Victoria’s Secret staat bekend om het meegeven van de aankopen aan de consument in een luxe geschenktas met veel roze vloeipapier waartussen de aankoop verstopt zit. Iedereen die bekend is met Victoria’s Secret herkent de tasjes op straat. In Amerika hebben winkeliers veel keus in luxe geschenktasjes en vloeipapier, in alle kleuren van de regenboog. Op die manier is het in- en uit pakken van cadeaus een feest.

In Nederland is minder keus in luxe geschenktasjes. Winkels als Hema, Xenos & Action hebben wel geschenktasjes in het assortiment. Vloeipapier kan je meestal vinden bij winkels die kantoorartikelen en inpakspullen verkopen. Denk hierbij aan winkels als Bruna en Bekker.

Kies voor een stevige geschenktas om cadeaus in weg te geven. Degene die het cadeau ontvangt kan de tas dan nogmaals gebruiken om cadeaus in te pakken. Het gekleurde vloeipapier dat in de tas zit, kan indien het niet te gekreukt is, gebruikt worden om cadeaus op de ouderwetse manier mee in te pakken. Dit maakt deze manier van inpakken milieuvriendelijk en duurzaam. Daarbij komt dat deze manier erg makkelijk is, er komt geen schaar of plakband aan te pas.

Magazine

Een oud tijdschrift kan zomaar van pas komen tijdens de feestdagen om een cadeau op een gerecyclede manier in te pakken. Haal een aantal bladzijdes uit het tijdschrift (afhankelijk van de grootte van het cadeau) en plak deze aan elkaar. Pak het cadeau in zoals gebruikelijk maar zorg ervoor dat een leuke quote of foto aan de voorkant van het cadeau zichtbaar is.  Op deze manier kan je het cadeau persoonlijker maken of kan je creatief zijn met cadeaulinten. Geef bijvoorbeeld een vrouwelijk model een haar-accessoire door op de juiste plek een toef of strik te maken. Lees verder “Duurzaam inpakken tijdens de feestdagen!”