Deze kleur oogschaduw past het mooist bij jouw oogkleur!

Welke oogschaduw kleur?

Voor iedereen is er een passende oogschaduw kleur te vinden. Het is alleen niet altijd makkelijk om erachter te komen welke kleur het best past bij jouw oogkleur. Er bestaat geen vaste, eenduidige regel om de juiste kleur oogschaduw te vinden.

Verschillende oogkleuren bij verschillende huidskleurenDe juiste oogschaduw kleur is afhankelijk van verschillende factoren zoals oogkleur, huidskleur en haarkleur (wanneer je kleding koopt zijn dit ook de factoren waar je op moet letten).  Daarnaast moet de kleur oogschaduw ook passen bij je look. Op die manier wordt je outfit een mooi geheel.

Er zijn verschillende oogkleuren, en per oogkleur ook weer verschillende tinten. Dit maakt het niet makkelijk, maar over het algemeen genomen zou je kunnen zeggen dat warme oogschaduwkleuren een koude oogkleur (blauw, grijs, groen) laat stralen en dat koudere oogschaduwkleuren een warme oogkleur (bruin, hazelnoot) laat stralen. 

Deze kleuren versterken je oogkleur

Blauwe ogen: De kleuren nude, lichtbruin en reebruin staan goed bij blauwe ogen. Zorg dat de oogschaduwkleur die je kiest een oranje ondertoon heeft. Brons kleuren en lichtere tinten bruin zijn zeer geschikt. Voor een natuurlijke look kun je een nude kleur kiezen. Wil je je ogen laten opvallen dan zorgt een diepere tint bruin voor nog blauwere ogen.

Groene ogen: Rode, paarse en oranje oogschaduw staan perfect bij groene ogen. Breng deze kleuren wel subtiel aan. Voor een naturel look passen warme bruine aardetinten met oranje ondertoon goed bij groene ogen. Denk ook aan naturel kleuren zoals mokkabruin, chocoladebruin, taupe en lila.

Bruine ogen: Als je bruine ogen hebt maakt het niet zoveel uit welke tint oogschaduw je kiest, want bij bruine ogen staan (bijna) alle kleuren. De kleuren bruin, brons, goud abrikoos en zalmkleur staan super.

Grijze ogen: Bij de oogkleur grijs staan de kleuren mosgroen, donkerblauw, zilverblauw en antraciet. Over het algemeen genomen kiest men voor een donkere kleur zodat de doorgaans vaak lichtgrijze ogen echt knallen. Donkergrijze ogen kun je benadrukken met een lichtgrijze oogschaduw en lichtgrijze ogen kun je benadrukken met donkergrijze oogschaduw.

Liever een natuurlijke oogschaduw kleur?

Als je jouw oogkleur natuurlijk uit wil laten komen kun je het best kiezen voor een lichtere of donkere oogschaduw die dicht bij je oogkleur in de buurt komt.

Blijf oogschaduw kleuren uitproberen! Dit zijn de kleuren die het best bij jou passen maar andere kleuren zijn zeker niet fout. Probeer kleuren uit, maak een foto van jezelf en vergelijk de foto’s. Op die manier kun jij bepalen welke kleuren jij het mooist vindt.

Veel succes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 4 =