Welk figuur heb jij?

Een jurkje vinden voor tijdens de feestdagen is niet altijd makkelijk. Weet jij welk lichaamsfiguur jij hebt? Wanneer je weet wat voor figuur jij hebt en wat hierbij past, is het shoppen voor een feestjurkje een makkie!

Appel

Een appeltje typeert zich doordat het lichaam boven rond is en onder recht. Het appelfiguur staat ook wel bekend als O-figuur. Het zwaartepunt bij een appelfiguur ligt rond de buik, en de benen van een appelfiguur zijn vaak slank. Als je een appelfiguur hebt, kies dan voor een jurk die bestaat uit één stuk. De bovenkant moet eenvoudig zijn en de onderkant mag gedetailleerd zijn.

Rechthoek/ atletisch

De rechthoek heeft een atletische bouw. Je bent vaak slank gebouwd. De naam rechthoek komt doordat je heupen, taille en schouders ongeveer even breed zijn. Zoek een jurk die de juist rondingen accentueert. Een jurk met ruches en/of draperieën zal jou enorm goed staan.

Zandloper

Een zandloperfiguur wordt gezien als het ideale lichaamsfiguur. Heupen en schouders zijn in even breed en je hebt een smalle taille. Zorg dat je jurk de nadruk legt op je taille. Het maakt niet uit hoe, maar een wikkeljurk en jurk met riem zijn opties.

Peer

Je bent gezegend met volle billen, heupen en bovenbenen. Het zwaartepunt bij dit figuur ligt dan ook daar. Kies voor een jurk die vanaf je middel wijder uitloopt maar je taille accentueert. Zorg dat de jurk op je billen en heupen niet druk is. Geen felle kleuren of drukke prints.  Een A-lijn jurk is enorm geschikt voor jouw figuur.

De omgekeerde driehoek

Dit figuur wordt ook wel hart figuur, v-figuur of aardbei genoemd. Een omgekeerde driehoek heeft het tegenover gestelde figuur van een peer. Je schouders zijn breder dan je taille en heupen. Draag een jurk met weinig details aan de bovenkant, een jurk met veel details aan de bovenkant doet je lichaam zwaarder overkomen. De onderkant van de jurk mag de aandacht trekken, dit kun je doen door te kiezen voor een jurk waarbij de onderkant bewerkt en gedetailleerd is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + 1 =